Over mij

En hoe ik jou wil helpen.

Dit is wie ik ben.

Mijn naam is Mia en samen met mijn man en zes kinderen wonen wij in het prachtige Drenthe. Ik geniet ervan om creatief bezig te zijn, te lezen of lekker op de bank te zitten kletsen met onze kinderen. Als doula ben ik spontaan, vrolijk, vol liefde en professioneel. Ik voel me gelukkig wanneer ik mensen kan dienen tijdens één van de meest bijzondere momenten in hun leven. 

De keuze om doula te worden was voor mij een hele logische. Als mensen mij vroegen wat ik later wilde worden als ik groot was, riep ik vol verlangen: ‘Moeder!’ Dat was mijn grote wens; trouwen en zelf kinderen mogen krijgen.

In 2000 was het zo ver, mijn man en ik trouwden en het grote avontuur kon beginnen. Bij elke zwangerschap was ik onder de indruk van het grote wonder dat er een compleet mensje, met alles erop en eraan, binnen in mij werd gemaakt. Dan het magische moment van de geboorte, het moment dat hemel en aarde elkaar raken. Daar zie ik God in terug, hoe bijzonder en liefdevol is Hij.

Mijn geloof is voor mij een levenswijze en zit overal in verweven. Niet op de voorgrond, maar als sterk fundament waar mijn leven op is gebouwd. Het zit voor mij niet in een kerk, het zit hem in betrokken zijn met elkaar en de ander dienen.

Nu is het tijd voor het volgende hoofdstuk in mijn leven, een jarenlange droom is uitgekomen. Ik, Mia, als doula. Klaar om jou te helpen bij de geboorte van jullie kindje. De geboorte van een nieuw gezin. 

Zo werk ik als doula.

Als ik jouw doula mag zijn, leer ik je graag goed kennen. Ik ben een open persoon en laat snel zien wie ik ben, zodat we samen echt van hart-tot-hart met elkaar kunnen omgaan. Daardoor weet ik tijdens de bevalling wat jij nodig hebt. Meestal nog voor je er om hoeft te vragen. Juist op de zware momenten sleept dat je er doorheen. 

Mijn focus als doula ligt op jullie allebei. Jij en je partner zijn een team. Tijdens de bevalling doe jij al het werk. In de kraamweek wordt er van je man ook heel veel gevraagd. Juist daarom vind ik het zo belangrijk om jullie allebei te ondersteunen.

Tijdens de bevalling word je vaak geholpen door meerdere mensen, denk bijvoorbeeld aan de verloskundige, een kraamverzorgende en soms ook een gynaecoloog. Hun perspectief is vanuit de medische kant. Dat is goed, maar matcht soms niet met jullie wensen. Daarom help ik jullie daarover na te denken, voor de bevalling, maar ook tijdens.  

Wat mij uniek maakt als doula is dat ik echte aandacht heb, voor de vrouw én de man. Ik ontzorg, verzorg, sta bij en zie om naar. Ik ben betrokken, bewogen en weet wat ik moet doen. Het is die combinatie die jullie samen helpt ontspannen te bevallen. 

Van begin tot eind

Ik help en ontzorg.

Ik hou het graag simpel. Daarom heb ik 1 tarief. En ondersteun ik altijd van begin tot eind. 

Wat dat betekent in de praktijk? Vanaf onze eerste kennismaking totdat jullie kindje 7 weken oud is sta ik klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Ik ontzorg niet alleen jou, maar ook je partner. Ik help jullie na te denken over de bevalling én de periode daarna. 

Een bevalling is erg intiem. Ik zie het als eer dat ik jullie mag helpen tijdens een van de meest bijzondere momenten in jullie leven. Daarom help ik jullie samen optimaal te focussen op het wonder van nieuw leven. De geboorte van jullie kindje. De geboorte van een nieuw gezin.

Persoonlijk

Van mens tot mens.
Echte begeleiding, voor jullie allebei. 

Jouw bevalling, jullie kindje

Daarom ontzorg ik zowel vrouw als man.

Te vaak gebeurt het dat alle zorg rondom een zwangerschap of bevalling enkel focust op de vrouw. Zeker, zij heeft veruit de zwaarste taak. Maar man en vrouw zijn samen een team. En als dat team fijn samenwerkt, ervaart het kind de beste zorg. 

In de gesprekken die we tijdens jouw zwangerschap samen hebben geef ik jullie handvatten om samen na te denken over de bevalling. Ik help jullie daarnaast de lijnen uit te zetten voor de periode daarna. Een periode waarin rust zo belangrijk is. Waarin je samen kunt zijn. En soms ook even alleen wilt aarden.

Ik heb zelf een groot gezin. Soms krijg ik de vraag of ze echt alle zes van mij zijn. En ja, dat zijn ze. Maar alleen had ik het nooit gekund. Mijn man en ik, wij zijn de basis van het gezin. Samen dragen we onze kinderen. Gaat het goed met ons, dan gaat het goed met hen. En het beste voor je kinderen, dat is wat elke ouder wil. 

Mijn doel als jouw doula? Jullie helpen aan een liefdevol begin. Het begin van jullie als ouders van een prachtig nieuw kindje. 

Voor & na
jouw bevalling

Echt goeie hulp denkt verder.

Een kind krijgen is het mooiste dat je kan overkomen. Maar het zet wel je hele leven op zijn kop. Gelukkig is er hulp. Wanneer je het even niet alleen redt. Of op die onvergetelijke momenten die je graag voor eeuwig zou willen vastleggen.

Kinderdagverblijf
Op een gegeven moment gaat het gewone leven weer door. Soms kun je dan even niet zelf voor je kindje zorgen. Dit kinderdagverblijf ken ik zelf goed. Woon je in de buurt van Emmen, raad ik hem zeker aan.
Meer info volgt
Zwangerschapscursus
Zwanger zijn is een bijzondere periode. Soms wil je je extra goed voorbereiden. Deze cursus helpt jullie daarbij.
Meer info volgt
Lactatiekundige
Borstvoeding. De beste voeding voor jouw baby. Maar het lukt niet altijd direct. Juist dan komt de hulp van deze lactatiekundige als geroepen.
Meer info volgt
Newborn fotografie
Ze zijn zo lief en schattig als ze klein zijn. Leg die momenten vast! Deze fotografe maakt de mooiste foto’s van jullie kleintje.
Meer info volgt
Previous
Next

Kinderdagverblijf

Op een gegeven moment gaat het gewone leven weer door. Soms kun je dan even niet zelf voor je kindje zorgen. Dit kinderdagverblijf ken ik zelf goed. Woon je in de buurt van Emmen, raad ik hem zeker aan.

Zwangerschapscursus

Zwanger zijn is een bijzondere periode. Soms wil je je extra goed voorbereiden. Deze cursus helpt jullie daarbij.

Lactatiekundige

Borstvoeding. De beste, gezondste en meest complete voeding voor jouw baby. Maar het lukt niet altijd direct. Gelukkig is bijna iedere vrouw in staat haar kindje zelf te voeden. Zeker met de hulp van deze lactatiekundige

Newborn fotografie

Ze zijn zo lief en schattig als ze klein zijn. Leg die momenten vast! Deze fotografe maakt de mooiste foto’s van jullie kleintje.