Wat is een doula?

Een doula, oud-Grieks voor dienende vrouw, is een zorgprofessional. Het is een kundige en ervaren vrouw die emotioneel, fysiek en mentaal steun geeft, in de hele periode rondom de geboorte. Ze bied een luisterend oor en staat de zwangere en haar partner bij met verschillende tips, tools en adviezen. 

Doula’s zijn er al ontzettend lang, in het verleden was het heel gewoon dat de barende werd bij gestaan door een behulpzame wijze vrouw. In ons land is het fenomeen nog wat minder bekend, maar de laatste jaren zijn doula’s sterk in opkomst. Zeker in de randstad is de doula inmiddels een begrip.

Waarschijnlijk omdat steeds meer vrouwen beginnen in te zien hoe waardevol en onmisbaar hun begeleiding tijdens deze bijzondere periode is. Het geeft rust en vertrouwen als er een vrouw naast het bed staat die aan een blik genoeg heeft om te weten wat jullie op dat moment nodig hebben. 

 

Wat doe ik als doula voor jou?

Even stil staan bij jou. Ruimte maken voor jullie. Door te luisteren naar jullie Hoofd, Hart en Handen weet ik welke begeleiding het beste bij jullie past. Zo werken we samen toe naar een rustige en ontspannen bevalling, ook als het allemaal anders loopt.